SEZNAM RAUTOVÝCH VÝROBKŮ TEPLÉ A STUDENÉ KUCHYNĚ PRO SLAVNOSTNÍ ÚČELY.
ZEJMÉNA FIREMNÍ AKCE, SVATBY, NAROZENINY, PROMOCE….. APOD.
STUDENÁ KUCHYNĚ:
RYBY, DARY MOŘE:
-koktejl z grónských krevet s limetkou
-terinka z uzeného lososa s píniemi
-spirálky ze pstruha s koprovou majonézou
-plněná štika mušlovou nádivkou
-marinované tygří krevety v čerstvých bylinkách
-parfait z uzené makrely na česnekových toustech
-mořské plody se sušenými rajčaty a artyčoky
-baby chobotničky s grilovanou zeleninou
DRŮBEŽ, ZVĚŘINA:
-paštika z drůbežích jater s koňakem a slaninou
-kachní paštika s oříšky z kuřecích prsou a omáčkou z lesních plodů
-francouzská kachní prsa plněná bylinkovou fáší
-kuřecí terinka s kousky drůbeží šunky
-galantina z kuřete se staročeskou nádivkou
-galantina z kachny plněná masovou směsí s hříbky
-srnčí terinka na portském s brusinkami
-zaječí krém s vlašskými ořechy a sušenými švestkami
-hřbet z divočáka na zeleném pepři s domácím špekem
HOVĚZÍ , VEPŘOVÉ:
-rolky z anglického roastbeefu plněné sýrovým salátem
-anglický roastbeef s česnekovým dipem
-vyuzený Rib Eye z jihoamerického býka
-marinovaná vepřová panenka s houbami
-roláda z krkovičky plněná selskou omeletou
-soudečky z listového těsta nadívané vepřovým krémem
-uzený vepřový jazyk s černou omáčkou
-domácí paštika s mandlemi
-tlačenkový salát s mladou cibulkou a nakládanou zeleninou
-buřty s cibulí, kozími rohy a feferonkou
SÝRY, VEJCE, UZENINY A DALŠÍ KOMBINACE:
-variace kanapek,jednohubek(lososové,krevelové,s kuř.pěnou,sýrové,čabajkové,šunkové)
-křepelčí vejce s kaviárem
-plněná vejce se žloutkovou fáší s ančovičkou
-sýrové pralinky s pistáciemi, kokosem a bylinkami
-paleta českých a moravských sýrů
-marinovaný ovčí sýr s bylinkami a chilli papričkou
-šunková terinka s čerstvým ovocem a sýrovým krémem
-šunkové dortíky s bílým sýrem
-uzenářské prkénko(šunka, uzené, klobásy, slanina)
-variace italských uzenin
OVOCE, ZELENINA,SALÁTY:
-ovocné mísy
-ovocné saláty
-ovocné minišpízy
-zeleninové crudité
-čerstvá zelenina
-nakládaná zelenina
-listový salát s francouzským dresingem
-listový salát s malinovou vinaigrettou
-míchaná zelenina s balkánským sýrem
-rajčatový salát s čerstvým koriandrem
-lístky rukoly s čerstvým špenátem a feta sýrem
-ledový salát s cherry rajčátky a bylinkovou zálivkou
-mozzarella s rajčaty, bazalkovým pestem a balsamicem
-čekankový salát s rozinkami a vlašskými jádry
-řecký salát s kuřecími nugetami
-těstovinový salát s červenou cibulkou a zakysanou smetanou
-ostrý cizrnový salát s chilli papričkou
-bramborový salát s jablky
MOUČNÍKY, DEZERTY:
-domácí koláčky(tvarohové, makové, povidlové)
-domácí záviny(jablečné, tvarohové, makové)
-domácí táče(švestkové, meruňkové, jablečné, hruškové)
-domácí mramorovaná bábovka
-medové lívanečky s borůvkovým krémem
-minipalačinky v karamelu s oříšky
-kokotejl z lesních plodů
-kousky banánů v čokoládě se šlehačkou
-bavorský krém z mascarpone
-kopeček zmrzliny v čokoládovém kornoutku
PEČIVO, CHLÉB:
-variace banketového pečiva a chleba(světlé, tmavé, celozrné, racio…)
TEPLÁ KUCHYNĚ:
  
RYBY, DRŮBEŽ:
-kebab z lososa a modrohlava s vavřínem a šalvějí
-pangasius smažený v šafránovém těstíčku
-pečená filátka ze pstruha po mlynářsku
-grilované tygří krevety v medovo-česnekové marinádě
-španělská paella
-pečená kachní stehna na zázvoru s majoránkou
-pečená husa po staročesku
-pečené kuřecí paličky na černém pivu
-grilovaná kuřecí křídla v Tandori
-smažené kuřecí plátky
-steaky z kuřecích stehen balené ve slanině
-thajské kuřecí plátky s omáčkou z kokosového mléka
HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ, ZVĚŘINA
-svíčková na smetaně s brusinkami
-pikantní minutkový guláš
-zabíjačkový guláš
-pečínka z vepřového karé na česneku
-grilovaná Adamova žebírka
-steak z vepřové panenky v parmské šunce
-smažené vepřové miniřízky
-vepřové kousky v parmezánovém těstíčku
-kuličky z mletého masa s pikantní majonézou
-grilovací klobása
-zvěřinové ragů se sušenými švestkami
-kančí hřbet se šípkovou omáčkou
PŘÍLOHY:
-variace knedlíků(houskové,karlovarské,bramborové,horácké,špekové,chlupaté,chodské)
-dušená rýže(karí,zeleninová,šunková,ovocná,bylinková)
-grenaile s bylinkovým máslem
-gratinované brambory s parmezánem
-pečené brambory s česnekem a slaninou
-barevné těstoviny
-zeleninové lasagne
-špenátové lívance
-grilovaná zelenina
-baby kukuřice na másle
-míchaná zelenina
-dušené zelí(kysané, hlávkové červené a bílé)
-listový špenát
SESTAVY SLAVNOSTNÍCH MENU:
 
ČTYŘCHODOVÉ:
-paštička z drůbežích jater, v závoji z anglické slaniny a lehkým závanem koňaku,
podávaná s omáčkou z lesních plodů a křupavým pečivem
-consomé s hovězím masem, císařskou zeleninou, brambůrky a bylinkami
-marinovaná vepřová panenka dozlatova upečená v listovém těstě s vlašskými jádry,
v kombinaci s řezem telecího karé na hříbkovém ragú se smaženými brambory v kabátku
z parmezánu s opečeným bilboem
-panna cotta s jahodovým soté a čerstvými lesními plody
-šunková terinka s náplní čerstvého ovoce a sýrového krému, s dekorací
třešňových rajčátek a dubového salátu
-slepičí bujón s játrovými nočky, domácími nudlemi a čerstvě nasekanou petrželkou
-pečené kachní stehýnko plněné sváteční nádivkou, s přílohou blanšírovaného zelí s
mandlemi a karamelem, s moravskými knedlíčky
-variace domácích závinů rozmanitých náplní, s mraženým krémem a filigránem
PĚTICHODOVÉ:
-parmská šunka s rukolou, pomerančem a fíky
-tomatová polévka s grilovaným kuřecím masem a čerstvou bazalkou
-filátko ze pstruha se špenátovým koláčkem a šafránovou pěnou
-vepřové medajlonky se zelenými fazolkami se slaninou a smetanou, gratinované brambory
-domácí zmrzlina s koktejlem z čerstvého ovoce a šlehačkou
-zauzené kachní prsíčko na salátku s brusinkovým dresingem
-francouzská cibulačka s bílým vínem, tymiánem a sýrovým krutónem
-krabí capuccino se sýrovou sušenkou
-dueto z kančího a srnčího hřbetu podávané s celerovým pyré, grilovanou cuketou
a konfitem z perličkových cibulek
- jablečný páj se skořicovým krémem´
ŠESTICHODOVÉ:
-lžička s králičím konfitem s jablky a vlašským oříškem
-houbová terinka na listovém salátku s artyčoky a lanýžovým aroma
-silná esence z křepelky ze zastřeným vajíčkem a kapkou brandy
-jelení ragú na víně s polentovou raviolkou
-prsíčka z divoké kachny s omáčkou z jarní zeleniny a brusinek, podávaná s jemným
mandlovým knedlíčkem
-krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami
-lžička s rolkou z kuřecího prsíčka na lehkém bramborovém salátku
-pikantní koktejl z garnátů a modrého sýra, majonézy a chilli papriček
-silné drůbeží consomé s různobarevnými knedlíčky z jater, špenátu a kuřecího masa
-grilovaná husí játra s jablky a Calvadosem
-kořeněná vepřová pečínka na grilu, v kombinaci s balíčkem z kuřecích prsou v parmské
šunce a domácími nudlemi se sušenými rajčaty a smetanou
-tiramisu s lesními jahodami a likérem Amaretto
|